Sprzet w zakladzie gastronomicznym

W tej dobie nie można wyobrazić sobie tego, aby w różnego rodzaju lokalach gastronomicznych, gdzie przewija się wiele osób wędliny, sery, czy warzywa były krojone przy pomocy noża. W zapleczu kuchennym musi być krajalnica ma-ga. Co prawda, nie należy ona do najpopularniejszych sprzętów gastronomicznych, ale bardzo użytecznych i zatem o w nią zainwestować.

http://erp.polkas.pl/program-finansowo-ksiegowy-czym-sie-sugerowac-przy-jego-wyborze/

Krajalnica ma-ga dostarcza do cięcia każdego typu żywności. Można na niej pokroić miękkie pomidory, ser różnej twardości, kiedy i wędlinę zacząwszy od miękkiej aż po prostą. Wielofunkcyjność jej wpływa, iż istnieje obowiązkowym przyrządem gastronomicznym w restauracjach, hotelach, barach, stołówkach szkolnych i szpitalnych. Jak również lokalach gastronomicznych świadczących usługi kulinarne okolicznościowo. Warto również żeby istniała na tkwienie w spółkach cateringowych, sklepach, stoiskach z porcjowaną wędliną, serem, mięsem. Krajalnica może i obowiązywać w zespół wnętrza naszych gospodarstw domowych. Jest niezwykle odpowiednim sprzętem, bowiem w krótkim etapie istnieje w mieszkanie pokroić ogromną zawartość produktów. Tym tymże ułatwia pracę człowiekowi, chroni jego atmosfera oraz energię, jaką musiałby wybrać przy krojeniu ręcznym. Wśród ofert sklepowych są również krajalnice specjalistyczne będące do cięcia samego produktu np. sera. W jakimś jednak fakcie obsługa krajalnicy jest uprzejma i zupełnie bezpieczna. Krajalnica ma-ga posiada stół podawczy, jaki jest dopasowany do cięcia kęsów żywności. Krojenie przeprowadza się grawitacyjnie, więc bez potrzeby dociskania żywności. Podczas krojenia trzeba przesuwać stół podawczy trzymając rączkę umocowaną na stole. W sukcesie krojenia resztek produktu należy zastosować płytę dociskową, jaka jest umocowana na kołku pod stołem podawczym. Taka płyta umożliwi dokrojenie artykułu do tyłu, zatem nie zostaną odpady. Krajalnica spełnia wszystkie wymogi sanitarne. Przykładem pewno być toż, że wszystkie powierzchnie maszyny, które tworzą kontakt z krojoną żywnością są zrobione z materiałów nierdzewnych. Samym spośród najistotniejszych tematów jest nóż i ważne, żeby był dosyć ostry. W opisywanej krajalnicy umocowana nad ostrzem noża osełka umożliwia ostrzenie noża. Nóż krojący napędzany jest silnikiem poprzez przekładnię ślimakową. Po każdorazowym użyciu krajalnicę można szybko wyczyścić, gdyż demontowanie poszczególnych części jest właśnie proste, iż nie wymaga żadnych narzędzi.