Kotlet schabowy w jajku

Tajemnicą idealnego schabowego, bądź same kotleta wołowego, stanowi jego odpowiednia struktura. Oznacza to, że aby uzyskać ciało nie tylko jedyne w smaku, lecz i odpowiednio kruche, czyste i przygotowane, trzeba oddać mu normalną grubość, albo same może - płaskość.

Zakup kotleciarki do ubijania ciała nie jest obligatoryjny w złym gospodarstwie domowym, w którym potrzeba roztłuczenia mięsa na kotlety jest raz na parę dni, choć stanowi zatem konieczny zakup do punktów gastronomicznych, w jakich codziennie wykonywa się wiele sztuk mięsa na kotlety.

Kotleciarka maga poświęcona jest do rozgniatania mięsa na idealnie płaskie, równo roztłuczone kotlety. Dzięki temu kotlet na całej naszej szerokości jest rozgnieciony na taką tąż grubość, co stanowi szalenie istotne podczas doprawiania i smażenia kotletów. W restauracjach, w których serwuje się dużo kotletów schabowych, albo w biurach garmażeryjnych, gdzie daje się gotowe kotlety schabowe w wysokiej sum każdego dnia, kotleciarka jest niezbędnym zakupem. To zawsze pewna inwestycja, gdyż dzięki temu elektrycznemu urządzeniu nie potrzeba angażowania do tłuczenia kotletów pracownika. Wystarczy włożyć kawałek mięsa w należyte ustawienie urządzenia, a po paru sekundach przekazać go równo roztłuczonego.

W gastronomii bardzo często łudzi się urządzenia elektryczne, które przyspieszają proces przygotowywania potraw dzięki ich krótkiej i zawodowej obróbce i rozdrobnieniu. Nie da się ukryć, że podczas wykonywania kotletów najwięcej czasu mieszka nie tyle smażenie, pieczenie, czy gotowanie, lecz odpowiednio przygotowanie ciała do smażenia. Gdy kotletów do osiągnięcia jest wielu, więc warto skorzystać po urządzenie skonstruowane specjalnie po to, aby ułatwić nam pracę, i przyspieszyć cały proces tworzenia potrawy dla własnej wygody.